Blogi

Osaatko kierrättää käytetyt lamput?

Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy sekajätteisiin, vaikka oikea osoite on SER-keräyspiste. Myös rikkoutuneet koriste- ja jouluvalot voi kierrättää.

Tutustu lamppujen kierrätykseen.

Lamput ja valaistus – Luotettavaa tietoa

Lampputieto-sivusto tarjoaa puolueetonta, luotettavaa ja ajankohtaista tietoa lampuista ja valaistuksesta. Hehkulamppujen poistuessa markkinoilta tarjolla on runsaasti energiatehokkaampia vaihtoehtoja. Koska eri lampputyypeillä on erilaisia ominaisuuksia, ne soveltuvat hieman erilaisiin valaistustarkoituksiin kodissasi. Sivustolta löydät neuvot sopivan lampun valintaan. Oikeilla lamppuvalinnoilla vaikutat myös kotisi viihtyisyyteen ja voit pienentää omaa sähkölaskuasi.

Tervetuloa tutustumaan palveluun!

Ajankohtaista

blogi11

Valaistussuunnittelu

Hyvä valaistus tuo kotisi parhaat puolet esiin ja luo riittävästi valoa juuri sinne, missä sitä tarvitaan. Tutustu suunnittelun perusteisiin, valaistuksen ohjaukseen ja eri tilojen valaistukselle asettamiin vaatimuksiin valaistusuunnittelu-sivuillamme.

LED-lamput

LED-lamput ovat erittäin pitkäikäisiä ja energiatehokkaita. Lue täältä viisi vinkkiä hyvälaatuisen LED-lampun valintaan! 

Energiansäästölamppu

Energiansäästölamput (pienloistelamput) sopivat hyvin yleisvalaistukseen. Ne vähentävät energiankulutusta ja säästät samalla rahaa ja ympäristöä.  

Halogeenilamppu

Joko kierrekantainen halogeenilamppu on sinulle tuttu? Se on paras vaihtoehto muun muassa saunaan.

blogi12

Lampunvalintakone

 

Lampputieto.fi

Lampputieto.fi -palvelu tarjoaa puolueetonta ja luotettavaa tietoa lampuista ja valaistuksesta. Motivan koordinoimassa Lampputieto-hankkeessa on mukana laaja yhteistyökumppanien verkosto lampunvalmistajista ministeriöihin.

Motiva Oy • PL 489, 00101 HELSINKI • Puhelin 0424 2811 • Faksi 0424 281 299 • Copyright Motiva Oy