Ikkunat ja ovet

Energiatehokkaat ikkunat ja ovet säästävät energiaa ja ympäristöä sekä lisäävät asumismukavuutta. Uusi ikkuna tai ovi on jopa kolme kertaa energiatehokkaampi kuin vanha.

Ikkunat vaihtamalla vanhan talon energiatehokkuus nousee selvästi. Tavanomaisten ikkunoiden kautta häviää 15-20 prosenttia lämmöstä. Kaksilasiset ikkunat uusimalla voidaan alentaa lämmitysenergian kulutusta jopa noin 1000–2000 kWh vuodessa. Sähkölämmitystalossa tämä tarkoittaa n. 100–200 euron vuosisäästöjä. Ikkunaremontti kasvattaa myös rakennuksen jälleenmyyntiarvoa.

Ikkunaremontissa päästään vedontunteesta. Siten sisälämpötilaa voidaan ehkä laskea asteen pari, joka vähentää lämmitysenergian tarvetta noin 5-10 % lisää.

Ilmanvaihdon toiminta varmistettava

Ikkunaremontin ja tiivistämisen yhteydessä on aina tapauskohtaisesti varmistettava painovoimaisen ilmanvaihdon tai koneellisen poistoilmanvaihdon edellyttämä korvausilman saanti ikkunarakojen tai korvausilmaventtiilien kautta. Ikkunatiivisteisiin on jätettävä raot siten, että ulkoilma pääsee ikkunaväliin ulkopuitteen ala- ja yläreunasta ja tulee sisätilaan sisäpuitteen yläreunasta. Uudet ikkunat voidaan varustaa säädettävillä rakoventtiileillä tai käyttää tuloilmaikkunaa.

Hyödynnä mittaus- ja asennuspalvelut

Ikkunoiden vaihtaminen on vaativa projekti. Vanhan talon ikkunat voivat olla hyvinkin erikokoisia, joten on varminta aina antaa myyjän tai ammattirakentajan mitata ikkunat ennen tilausta. Energiatehokas ulko-ovi on puolestaan tiivis vain, jos se on oikein asennettu. Äimäraution ja Kemin K-raudoista saat suunnittelun, tarvikkeet, tuotteet ja tekijät, yhdellä sopimuksella. Asennus oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Ajanvaraus Oulu | Ajanvaraus Kemi